Zo werkt het

Zonnedaken zijn de meest voorkomende manier waarop energiecoöperaties energie opwekken. Daarbij worden, op een door de eigenaar van een gebouw beschikbaar gesteld groot dak (bijv. een school, kerk, winkelcentrum, bedrijfsgebouw), in opdracht van de coöperatie zonnepanelen gelegd.

Die panelen zijn en blijven eigendom van de coöperatie. De daarmee opgewekte energie wordt tegen een vergoeding geleverd aan een energiebedrijf. Leden van de coöperatie hebben de mogelijkheid financieel deel te nemen door te investeren in een of meerdere panelen (bijv. in energieopbrengst gelijk aan het eigen elektriciteitsgebruik).

Dit is zeker ook interessant voor die leden wiens eigen woning niet geschikt is voor zonnepanelen. Zij kunnen door hun deelname niet alleen (een deel van) het eigen energiegebruik verduurzamen,  maar op hun investering ook nog een rendement halen.

Het bestuur wordt geadviseerd door deskundigen op gebied van zonne-energie en energiecoöperaties en spant zich in om projecten te realiseren met een aantrekkelijk rendement.

Meer weten of deelnemen?

Wil je met ons meedoen en óók bijdragen aan een duurzamere samenleving? Meld je dan aan als lid!

Dat kan ook zonder dat je direct in een project participeert. Als lid bepaal je zelf of, en hoeveel je investeert in onze projecten en dus hoeveel je profiteert van jouw lokaal opgewekte, duurzame energie. Je hebt stemrecht en kunt meebeslissen over de bestuurszaken van de coöperatie. Het lidmaatschap kost € 12,- per jaar.

Met deze bijdrage bekostigen we vaste lasten als webhosting, verzekeringskosten, zaalhuur voor de ledenvergadering etc..

Ben je wel belangstellend, maar wil je nog even bedenktijd? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je krijgt dan de uitnodigingen voor onze informatiebijeenkomsten.

Als je al zeker weet dat je in een project wilt investeren, kun je je beter meteen opgeven als lid. Bij toewijzing van participaties in projecten krijgen bestaande leden namelijk voorrang.

Inschrijven als lid

Voor €12 per jaar steunt u een duurzaam Krimpen en kunt u investeren in onze projecten.

Ontvang alle onze updates

Als lid bent u als eerste op de hoogte van nieuwe projecten en ontvangt u onze nieuwsbrief.

Samen actief

Wij helpen graag mee aan lokale duurzame initiatieven. Stuur ons een bericht voor meer informatie.