loader-logo

Hoe kan ik mijn vloer isoleren?

  • Home
  • Hoe kan ik mijn vloer isoleren?
Waarom zou ik mijn vloer isoleren?

Ongeveer de helft van de verbruikte energie in jouw woning gaat naar verwarming. Die warmte kan uit jouw huis ontsnappen door de ramen, het dak, de deuren, maar vooral ook door de vloeren. Het isoleren van je vloer van jouw woning heeft dus een groot effect op de stookkosten die je moet betalen. Hoe meer je isoleert, hoe minder je moet gaan verwarmen om de gewenste temperatuur te verkrijgen. Je bespaart hiermee niet alleen geld; omdat je dan een pak minder CO2 uitstoot, is het ook nog eens goed voor het milieu.

Welke vloerisolatie gebruiken en hoe?

Een van de mogelijkheden om het huis verder te isoleren is het isoleren van de vloer van het huis. Wanneer de situatie zich voordoet dat de vloer open moet worden gemaakt voor reparatie is het aan te bevelen om gelijk de juiste isolatie aan te brengen. Afhankelijk van de soort vloer (hout of beton) kan een keuze gemaakt worden van het materiaal en de wijze waarop de isolatie kan worden aangebracht. De meeste kosten voor isoleren zit in het arbeidsloon. Bezuinigen op het toe te passen materiaal is in dit geval niet aan te bevelen.

De voorwaarden op een rij

Is er geen sprake van reparatie dan moet er eerst even goed onderzoek gedaan worden naar de situatie. Is er sprake van een houten vloer of van beton ? Is er een kruipruimte aanwezig ? Is deze toegankelijk ? Is de kruipruimte vochtig ? Al deze vragen bepalen de hoogte van de investering die gedaan moet worden. Hoe meer er zelf gedaan kan worden hoe minder er geïnvesteerd hoeft te worden. Is de ruimte niet te bereiken dan zou als laatste optie bekeken kunnen worden of de isolatie bovenop de vloer aangebracht kan worden. Dit lijkt simpel maar heeft ook de nodige aanpassingen tot gevolg in huis. Daarnaast is deze vorm van isolatie veel minder effectief.

De kosten op een rij

Op vloerisolatiekosten.nl worden de diverse manieren van vloerisolatie besproken met een indicatie van de kosten die ermee gepaard gaan. Het zijn uiteraard schattingen. Wanneer u besluit om de vloer te gaan isoleren is het zondermeer aan te bevelen om eerst wat offertes van diverse bedrijven op te vragen. Wanneer meerdere huiseigenaren in de buurt hetzelfde van plan zijn kan dit in de prijs behoorlijk schelen.

Op internet zijn ook diverse filmpjes te vinden waarin wordt aangegeven wat vloerisolatie inhoud. Deze vorm van isoleren vergt veel voorbereiding en de filmpjes geven stap voor stap aan wat er allemaal bij komt kijken.